O companie belgiană de închirieri maşini refuză clienţii români

Compania Hertz din Benelux, acuzată de doi europarlamentari români că ar discrimina românii refuzându-le închirierea de maşini, a refuzat din nou să-i închirieze o maşină unui cetăţean român, cel refuzat fiind chiar un membru al cabinetului unuia dintre oficialii europeni din România.

2 afișări
Imaginea articolului O companie belgiană de închirieri maşini refuză clienţii români

O companie belgiană de închirieri maşini refuză clienţii români

În documentul remis de Hertz Benelux ca urmare a acuzaţiilor celor doi oficiali PE, compania susţine că motivul pentru care l-a refuzat pe cetăţeanul din România la închirierea unui autoturism a fost lipsa unei adrese de Belgia.

"Ca răspuns la cererea europarlamentarului Magor Csibi, Hertz Benelux ia o poziţie oficială cu privire la cazul cetăţeanului român căruia i-a fost refuzată închirierea unei maşini în Bruxelles, pe motivul naţionalităţii. Potrivit Hertz Benelux, motivul pentru care rezervarea nu a fost onorată l-a constituit imposibilitatea de a furniza o adresă locală în Belgia", se precizează într-un comunicat al europarlamentarului român remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Europarlamentarii Magor Csibi şi Cristian Buşoi au anunţat săptămâna trecută că vor interpela Comisia Europeană cu privire la încălcarea drepturilor cetăţenilor români, după ce un cetăţean român a reclamat că, deşi plătise anticipat, firma Hertz din Bruxelles a refuzat să-i închirieze o maşină pe motiv că a avut incidente cu clienţi din România.

Potrivit unui comunicat remis, joia trecută, agenţiei MEDIAFAX, de Magor Csibi, românul Marius Popitiu a reclamat prin e-mail că un reprezentant al firmei Hertz din Bruxelles a refuzat să-i pună la dispoziţie o maşină, sub pretextul că ar exista o dispoziţie internă conform căreia Hertz nu mai doreşte să mai închirieze maşini cetăţenilor români.

Refuzul Hertz în acel caz a venit după ce actele lui Popitiu au fost verificate, chiar dacă închirierea maşinii fusese plătită anticipat, prin transfer bancar on-line.

"Chiar dacă nu se referă la un caz de discriminare, motivul oficial invocat de Hertz Benelux nu este plauzibil, fiind chiar ilogic. Ce se întâmplă, de exemplu, cu un turist care doreşte să viziteze un oraş timp de o zi şi nu poate prezenta o adresă locală pentru a i se închiria o maşină?", se întreabă europarlamentarul Magor Csibi.

După reclamaţia despre care a anunţat joia trecută, europarlamentarul Magor Csibi anunţă, în comunicatul de marţi, că "a dus cercetările mai departe" şi a încercat închirierea unei maşini de la acelaşi centru Hertz în care a fost semnalat cazul de discriminare. Astfel, luni, 11 februarie, un membru al cabinetului parlamentar a făcut o rezervare on-line şi aceasta i-a fost confirmată ulterior.

"Prezentându-se la centrul Hertz, clientul a avut surpriza de a-i fi refuzată închirierea maşinii. Motivul invocat nu era legat de cetăţenia română, ci de anumite reguli interne ce nu apăreau pe site-ul sau în broşurile companiei", se arată în comunicatul de marţi.

În aceste condiţii, europarlamentarul se declară "de-a dreptul consternat" de cele două "motive nefondate" invocate de compania Hertz în ambele cazuri.

"Acest lucru dovedeşte că Hertz foloseşte practici neprofesionale care induc în eroare consumatorii. Nu vreau să mă lansez în acuzaţii nefondate, dar singura concluzie pe care o putem desprinde este că Hertz îşi alege clienţii aleatoriu pe criterii numai de ei ştiute", mai declară deputatul european Magor Csibi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici