O cultură de canabis cu mai mult de 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraş-Severin

O cultură de canabis cu mai mult de 100 de plante a fost descoperită într-o livadă din Caraş-Severin. Liderul grupării care cultiva plantele a fost prins drogat la volan.

607 afișări
Imaginea articolului O cultură de canabis cu mai mult de 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraş-Severin

O cultură de canabis cu mai mult de 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraş-Severin

Procurorii DIICOT Caraş-Severin au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.

În iulie 2023, unul dintre suspecţi, pentru promisiunea unor câştiguri materiale şi posibilitatea consumului de canabis, a racolat două persoane, constituind un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, anunţă DIICOT.

Astfel, în perioada iulie-august 2023, liderul grupului a cumpărat din Spania o cantitate importantă de seminţe, a înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, ceilalţi doi inculpaţi acordând sprijin prin supravegherea şi udarea culturii cât şi prin identificarea unui imobil in zona rurală a judeţului Caraş-Severin pe care liderul grupului l-a închiriat.

În weekend, o persoană a sesizat că în livada din vecinătatea locuinţei sale din comuna Ramna, pe care a închiriat-o unor bărbaţi, a observat mai multe plante ce par a fi canabis. Poliţia a găsit în livadă mai multe ghivece cu plante de canabis.

Cultura outdoor identificată şi ridicată era formată din 103 plante de canabis, în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 0,5 m şi 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută.

De asemenea, a fost ridicată şi cantitatea de aproximativ 250 grame fragmente vegetale şi muguri de canabis.

Pe parcursul cercetării, liderul grupului a fost depistat de către poliţişti, la volanul unui autoturism, lângă zona în care se afla cultura, în habitaclul maşinii fiind găsite resturi de ţigarete şi substanţe uscate de culoare brun-oliv.

Inculpatul a fost testat cu testul rapid Drager şi ulterior cu aparatul Drager DrugTest, ambele rezultatele fiind pozitive.

Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC (canabis), fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice.

Duminică, Tribunalul Caraş-Severin l-a arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pe suspectul care a iniţiat grupul infracţional organizat, iar ceilalţi doi au primit control judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici