O elevă care s-a certat cu o colegă şi a lăsat în clasă bilet de adio, salvată de la înec de colegi

O elevă de 16 ani, de la Colegiul Economic Bacău, care a avut un conflict cu o colegă, în urma căruia a lăsat un bilet de adio în care a scris că se va sinucide, a fost salvată de la înec, joi, de către colegii săi, care au scos-o pe mal cu ajutorul unui cordon făcut din haine.

1422 afișări
Imaginea articolului O elevă care s-a certat cu o colegă şi a lăsat în clasă bilet de adio, salvată de la înec de colegi

O elevă care s-a certat cu o colegă şi a lăsat în clasă bilet de adio, salvată de la înec de colegi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, adolescenta de 16 ani, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic, s-a aruncat în canalul de fugă al râului Bistriţa, de la intrarea în municipiul Bacău, după ce a avut un conflict cu o colegă de clasă, care ar fi fost aplanat de către un poliţist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După altercaţie, eleva a lăsat în sala de clasă un bilet de adio în care ameninţa că se va sinucide, indicând, se pare, şi locul unde intenţiona să facă acest lucru.

Când au descoperit biletul respectiv, colegii adolescentei de 16 ani şi profesori din liceu s-au dus imediat în zona canalului de fugă al râului Bistriţa. Când şi-a văzut colegii şi profesorii, eleva s-a aruncat în apă, însă a ieşit singură la suprafaţă şi a început să înoate. Colegii săi, care între timp au alertat atât pompierii, cât şi Ambulanţa, au făcut un cordon din haine şi au reuşit să o scoată pe adolescentă la mal.

"În momentul în care echipajul nostru a ajuns la locul solicitării, minora era deja scoasă pe mal. Echipajul medical al ambulanţei a preluat-o pe elevă şi a transportat-o la Spitalul de Urgenţă Bacău", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

Reprezentaţii ISJ Bacău au anunţat că vor declanşa o anchetă în acest caz pentru a stabili cauzele exacte care au determinat-o pe elevă să încerce să se sinucidă.

"Este un incident regretabil. Adolescenţii au tot felul de tulburări emoţionale, cum este şi în cazul acestei eleve. Am înţeles că în conflictul pe care l-a avut cu acea colegă ar fi intervenit şi un poliţist. Nu cunoaştem, deocamdată, ce a fost acolo, o să ne lămurim din ce o să ne spună martorii. Poate că eleva, prin gestul său, a dorit să semnaleze că a suferit pe nedrept în urma acelui conflict”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău, Doina Marinov.

Cazul adolescentei de 16 ani nu este singular la Colegiul Economic Bacău. O altă elevă, tot de 16 ani, a fost găsită înecată, în iunie anul trecut, în acelaşi canal de fugă al râului Bistriţa, după ce fusese dată dispărută din căminul liceului. Prin mesajele transmise pe telefon colegelor sale, adolescenta a dat de înţeles că va recurge la un act suicidal. De altfel, pe malul canalului au fost găsite rolele cu care plecase din internat.

De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, o altă elevă de 16 ani de la Colegiul Economic a fost dată dispărută din căminul liceului, fiind căutată mai multe zile de către pompieri tot în canalul de fugă al râului Bistriţa, după ce s-a găsit portofelul său plutind pe apă. Adolescenta, care ar fi lăsat un bilet de adio în internat, nu a fost găsită până în prezent de către poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici