Video O famillie de afgani, oprită când încerca să intre ilegal în România, dinspre Serbia

O familie cu doi copii, de 4 şi 5 ani, a fost oprită de poliţiştii de frontieră, când încerca să intre în România dinspre Serbia, prin zona localităţii Gherman, având intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

100 afișări

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, o familie de cetăţeni afgani, formată din doi adulţi şi doi minori, au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei

În cadrul verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei identificaţi sunt cetăţeni afgani şi formează o familie, adulţii având 24 şi 26 de ani, iar copiii 4 şi 5 ani. Întrucât femeia era însărcinată în luna a şaptea şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea ei de sănătate fiind stabilă.

Adulţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Ticvaniu Mare, un cetăţean străin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, care a fost preluat şi transportat la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este din Pakistan şi are 30 ani.

Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici