România a fost premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

România a fost premiată de către organizaţia non-profit Child and Youth Finance International (CYFI) pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor, care au avut ca principal obiectiv diminuarea excluziunii financiare, se arată într-un comunicat remis joi de ASF.

110 afișări
Imaginea articolului România a fost premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

România a fost premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

România a fost nominalizată la categoria Child and Youth Finance International Country Award, din regiunea Europa şi Asia Centrală, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia şi Rusia, potrivit comunicatului transmis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, eveniment care a avut loc miercuri seară la Berlin, sub patronajul preşedinţiei Germane a G20.

Includerea României pe această listă vine ca urmare a implementării proiectelor şi programelor, în domeniul educaţiei financiare, derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Banca Naţională a României (BNR) şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam care îşi propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară şi educaţia pentru integrarea în economie a copiilor şi a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea şcolii primare, să aibă cunoştinţe financiare şi să fie capabil să-şi administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mişcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de ţări din întreaga lume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici