Video Cel puţin 75 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc cu 9 etaje, din Petrila, unde a izbucnit un incendiu/ 11 persoane, dintre care 3 copii, la spital cu intoxicaţie de fum

Cel puţin 75 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc cu 9 etaje din Petrila, judeţul Hunedoara, unde a izbucnit un incendiu, trei oameni fiind transportaţi la spital din cauza intoxicaţiei cu fum, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: 11 persoane, dintre care 3 copii, au ajuns la spital cu intoxicaţie de fum, după incendiu.

784 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, incendiul s-a produs la un imobil cu 9 etaje, incendiul afectând etajele 3, 4 şi 5.

„25 de persoane au fost evacuate de noi, iar alte 50 s-au autoevacuat. Din primele informaţii, 3 persoane sunt intoxicate cu fum şi au fost transportate la spital. La fata locului, salvatorii intervin cu patru autospeciale de stingere, trei ambulante SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SAJ”, a declarat Anemona Doda, care a precizat că acţiunea de salvare este în desfăşurare.

Din primele informaţii, se pare că incendiul a izbucnit de la o instalaţie electrică defectă.

11 persoane, dintre care 3 copii, la spital cu intoxicaţie de fum, după incendiu în bloc turn

Unsprezece persoane, dintre care trei copii, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, opt dintre acestea având nevoie de internare, după ce s-au intoxicat cu fumul produs de incediul izbucnit într-un bloc turn din Petrila, peste 100 de persoane fiind evacuate.

Potrivit directorului Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alin Vasilescu, 11 persoane intoxicate cu fum, între care trei copii şi o femeie însărcinată, au ajuns cu ambulanţele la unitatea medicală.

„Avem 11 persoane, dintre care trei copii şi o femeie însărcinată. Opt dintre acestea sunt deja internate. Celelalte trei sunt în evaluare. Toate sunt cu intoxicare cu fum, cu forme uşoare spre medii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Alin Vasilescu.

Printre cei trei copii se află şi un băieţel de un an şi nouă luni, dar şi o fată de 15 ani şi un alt băiat de 17 ani.

În acţiunea de salvare a locatarilor din blocul turn, pompierii au evacuat 46 de persoane, alte 58 ieşind singuri din case.

Martorii spun că au văzut un fum ieşind de pe un geam lateral al blocului, de pe casa scării, şi ulterior au început să pocnească nişte cabluri electrice aflşate pe acoperişul blocului.

„M-am speriat, zici că erau artificii. În orice lume normală nu au ce căuta cabluri electrice pe bloc”, spune unul dintre martorii aflat la faţa locului.

Panica s-a instaurat rapid, în blocul cuprins de flăcări fiind 120 de apartamente.

„Când l-am văzut pe comdantul adjunct de la poliţie (Alexandru Scafariu – n.r.) ieşind cu oameni pe braţe, mi-am dat seama că e grav. A intrat şi el de mai multe ori, fără mască, fără nimic ca să ajute la evacuare. Nu ştiau câţi sunt de toţi înăuntru”, spune un alt cetăţean ajuns la faţa locului.

Pentru a verifica fiecare locuinţă în parte, au fost aduşi doi salvatori minieri de la mina Lonea care aveau aparat special pentru zonele cu fum şi foc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici