ANI: Fost director general adjunct al OSIM, Alexandru Strenc, suspectat de conflict de interese penal

ANI a anunţat, joi, că a constatat existenţa indiciilor privind o posibilă încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală în ceea ce-l priveşte pe fostul director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), Alexandru Strenc.

374 afișări
Imaginea articolului ANI: Fost director general adjunct al OSIM, Alexandru Strenc, suspectat de conflict de interese penal

ANI: Fost director general adjunct al OSIM, Alexandru Strenc, suspectat de conflict de interese penal

"Persoana evaluatã, în calitate de director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mãrci, cu atribuţii de director general, a semnat contractul individual de muncã în baza cãruia fiul sãu a ocupat funcţia de examinator de stat de specialitate", a transmis Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin intermediul unui comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

În acest caz, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 6 – Bucureşti în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, mai anunţă ANI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici