O femeie a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată, ca provocare într-un joc

O femeie a sunat duminică seara la 112 şi a anunţat că este sechestrată şi ameninţată cu moartea. Când poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi au ajuns la faţa locului, aceasta a spus că a fost vorba de o provocare într-un joc. A fost amendată cu 4.000 de lei.

2162 afișări
Imaginea articolului O femeie a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată, ca provocare într-un joc

O femeie a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată, ca provocare într-un joc

Potrivit IPJ Mehedinţi, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic duminică seara de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată şi ameninţată cu moartea, iat ulterior telefonul de la care s-a făcut apelul a fost închis.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Aramă care în urma verificărilor efectuate au stabilit că telefonul de pe care s-a făcut apelul apare localizat pe o stradă din oraş, iar din datele obţinute a fost identificat un imobil unde s-ar fi putut afla persoana în cauză.

Poliţiştii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat şase persoane, printre care şi o femeie de 34 de ani, din comuna Teleşti, judeţul Gorj.

Aceasta le-a spus poliţiştilor că, în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane şi a sesizat faptul că este sechestrată şi ameninţată cu moartea, aspecte neconforme realităţii.

Femeia a fost amendată cu 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Poliţiştii fac apel la cetăţeni să conştientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde preţioase care se pierd în defavoarea unor urgenţe reale.

„De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se sancţionează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de 1 an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4000 de lei la 8000 de lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, susţin poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici