O femeie care a născut în urmă cu patru zile s-a aruncat de la etajul patru al Maternităţii din Iaşi / Victima fusese internată de mai multe ori la Psihiatrie

O femeie de 34 de ani, care a născut în urmă cu patru zile la Maternitatea din Iaşi, s-a aruncat, duminică, de la etajul patru al spitalului. Medicii nu au putut-o salva, fiind declarat decesul.

4669 afișări
Imaginea articolului O femeie care a născut în urmă cu patru zile s-a aruncat de la etajul patru al Maternităţii din Iaşi / Victima fusese internată de mai multe ori la Psihiatrie

O femeie care a născut în urmă cu patru zile s-a aruncat de la etajul patru al Maternităţii din Iaşi

Un echipaj al ISU Iaşi a fost solicitat pe strada Cuza Vodă, la Maternitata din oraş, pentru a acorda îngrijiri medicale unei femei care căzuse de la etaj.

„La momentul ajungerii echipajului la locul intervenţiei s-a constatat că o femeia se afla în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resucitare, dar nu a răspuns pozitiv, fiind declarat decesul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Şeful UPU-SMURD, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia în vârstă de 34 de ani era lehuză, născuse miercuri şi urma să fie externată în cursul zilei de luni.

Aceasta s-a aruncat de la etajul 4 al Maternităţii.

O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a se stabili cauza producerii tragediei.

Femeia era cunoscută cu probleme psihice

Femeia fusese internată de mai multe ori la Psihiatrie. Familia nu a anunţat medicii decât după incident şi nu se ştie dacă lehuza urma sau nu tratamentul pentru boala cronică.

Femeia a născut în urmă cu patru zile un copil sănătos şi urma să fie externată, însă s-a aruncat de la etajul 4 al Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi şi a murit. Familia le-a spus medicilor că lehuza avea probleme psihice, dar numai după incident.

„Era prima dată când a rămas însărcinată şi prima dată când a născut. În data de 12 februarie dimineaţa a născut un băieţel sănătos de 2.510 grame, nota 9. Copilul era sănătos, cu evoluţie favorabilă., internat la neonatologie. În cursul acestei dimineţi (duminică – n.r.), la 5.45, mama acestuia s-a sinucis. Mama a avut o sarcina normală din punct de vedere al evoluţiei, investigată şi monitorizată corect, nu am aflat decât astăzi de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. La vârsta de 18 ani şi-a găsit mama decedată, mama ei s-a sinucis. De atunci ea a avut internări la Psihiatrie, avea tratament", a declarat jurnaliştilor Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă Iaşi.

Potrivit sursei citate nu se ştie dacă femeia îşi urma sau nu tratamentul.

„Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia post-partum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută a survenit acest eveniment nefericit, constatat de infirmiere, pe hol, când se făcea curat. Au găsit uşa de la balcon deschisă. Atunci infirmiera a mers şi a anunţat incidentul. Astăzi trebuiau să plece acasă. Era pregătit copilul. Probabil i s-a declanşat o temere, o frică", a explicat Bivoleanu.

În spital a fost declanşată o anchetă internă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici