O femeie cere la judecătorie să se constate că este fiica lui Adrian Păunescu

Andreea-Mihaela Bîrlea a deschis un proces în care cere Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală să constate că este fiica poetului Adrian Păunescu, ea chemându-i în instanţă pe soţia acestuia, Carmen Păunescu, precum şi pe cei trei copii recunoscuţi ai poetului defunct - Andrei, Carmen şi Ana Maria.

81 afișări
Imaginea articolului O femeie cere la judecătorie să se constate că este fiica lui Adrian Păunescu

O femeie cere la judecătorie să se constate că este fiica lui Adrian Păunescu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei miercuri, 10 noiembrie, la trei zile după ce Adrian Păunescu, decedat săptămâna trecută, a fost înhumat.

Obiectul dosarului este, conform portalului Judecătoriei Sectorului 1, "tăgadă paternitate, stabilire paternitate".

Procesul va începe în 23 martie 2011.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relaţie cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată.

"Câteva luni după naşterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu - Constanţa Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene", a scris Constanţa Buzea.

"Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu năşteam în iunie, ea în septembrie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani", mai scrie Constanţa Buzea.

Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. "N-am elucidat-o pentu că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile", spunea Păunescu atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici