O femeie însărcinată din Sibiu, primul caz diagnosticat cu gripă în acest sezon

O femeie însărcinată, în vârstă de 34 de ani, din Mediaş, este primul caz diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Sibiu. Starea gravidei este bună, transmite, luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

555 afișări
Imaginea articolului O femeie însărcinată din Sibiu, primul caz diagnosticat cu gripă în acest sezon

O femeie însărcinată din Sibiu, primul caz diagnosticat cu gripă în acest sezon

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, femeia însărcinată nu era vaccinată.

„Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş despre confirmarea unui caz de infecţie respiratorie acută severă cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaş, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal”, se arată în comunicat.

Femeia a mers la Spitalul din Mureş în 27 decembrie 2019 şi a fost internată în Secţia Boli infecţioase şi, după tratament, a fost externată.

„Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3. Investigaţia epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalţi membri ai familiei, soţul şi alţi doi copii, nu au prezentat semne clinice de boală”, mai spun epidemiologii din Sibiu.

Acesta este primul caz de gripă confirmat în judeţul Sibiu, în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici