O feriţă de numai o lună, operată la "Marie Curie" pentru extirparea unei tumori de aproape 1 kg

O fetiţă de numai o lună a fost operată, luni, timp de opt ore, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, pentru extirparea unei tumori de aproape un kilogram care îi afecta grav traheea şi organele din jur, a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu.

247 afișări
Imaginea articolului O feriţă de numai o lună, operată la "Marie Curie" pentru extirparea unei tumori de aproape 1 kg

O feriţă de numai o lună, operată la "Marie Curie" pentru extirparea unei tumori de aproape 1 kg (Imagine: Shutterstock)

Fetiţa, pe nume Casiana, s-a născut pe 16 decembrie, fiind internată a doua zi în Secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie". De atunci, a fost intubată şi ventilată mecanic, a spus şeful secţiei, Cătălin Cârstoveanu.

"Tumora, de o agesivitate şi mărime foarte mari , aproape un kilogram, afectau grav traheea împingand-o anterior şi în lateral pe o porţiune foarte mare, laringele şi orificiul glotic, totalmente dislocate din poziţia normlă, esofagul, comprimat, vasele şi nervii gâtului, prinse în tumoră, la fel şi glandele tiroidă, paratiroide, parotide", a mai spus medicul.

Operaţia a fost efectuată luni, de la orele 12.00 la 20.00, de o echipă formată din profesorul Ghali E. Ghali, şef chirurgie orofacială, gât şi cap în Louisiana, profesorul Daniel Petrişor, şef serviciu chirurgie orofacială, gât şi cap în Oregon, şi Mihai Dorobanţu de la Spitalul "Sfânta Maria". Acţiunea a fost sprijinită de Asociatia "Inima Copiilor".

Tumora a fost extirpată în totalitate, copilul fiind la reanimare în stare bună, a mai spus Cârstoveanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici