O fetiţă de 12 ani s-a înecat în mare. În total, 23 de oameni au murit pe litoral în acest sezon estival

O fetiţă în vârstă de 12 ani a murit, joi, după ce s-a înecat pe o plajă din Mangalia, fiind a 23-a victimă ce îşi pierde viaţa în valurile mării de la începutul acestui sezon estival, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4547 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 12 ani s-a înecat în mare. În total, 23 de oameni au murit pe litoral în acest sezon estival

O fetiţă de 12 ani s-a înecat în mare; în total, 23 de oameni au murit în acest sezon estival

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa au fost solicitate să intervină joi după-amiază pe plaja Belvedere din Mangalia, unde o fetiţă în vârstă de 12 ani fusese scoasă din mare în stare de inconştienţă.

Deşi a fost resuscitată mai mult timp, fata nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

Steagul Roşu, care interzice scăldatul în mare, este arborat de mai multe zile pe majoritate plajelor din sudul litoralului, marea fiind agitată, cu curenţi puternici. Cu toate acestea, foarte multe persoane, inclusiv copii sau vârstnici, ignoră sfaturile salvamarilor şi intră în apa mării.

Potrivit unui bilanţ realizat de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, de la începutul sezonului estival şi până în prezent, 23 de persoane s-au înecat în mare, cinci dintre acestea fiind copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici