O fetiţă de patru ani se luptă cu leucemia. Această boală aduce anual la Fundeni peste 20 de copii

O fetiţă de numai patru ani este internată în Clinica de pediatrie a Institutului Fundeni cu leucemie acută limfoblastică şi primeşte de câteva zile tratament chimioterapeutic, numai la această unitate ajungând anual peste 20 de copii cu această maladie, care apare spontan, a spus şeful clinicii.

355 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de patru ani se luptă cu leucemia. Această boală aduce anual la Fundeni peste 20 de copii

O fetiţă de patru ani se luptă cu leucemia. Această boală aduce anual la Fundeni peste 20 de copii (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de pediatrie a Institutului Fundeni, profesorul Constantin Arion, a declarat, joi, că, din nefericire, leucemia acută limfoblastică apare brusc.

"Din păcate, micuţa Eva Maria, ultima internată cu această maladie, săptămâna trecută, are această boală. Am aflat că astăzi este ziua ei. Ce putem face? Îi administrăm tratamentul care este trecut în protocoalele internaţionale. Micuţa ar trebui să facă 52 de şedinţe de chimioterapie. Părinţii ar vrea să-şi trateze copilul în străinătate. Este dreptul lor. Noi ne facem treaba cât sunt la noi", a spus profesorul Arion.

El a adăugat că anual în Institutul Fundeni sunt înregistrate peste 20 de cazuri noi de leucemie acută limfoblastică la copil.

"De aproape zece ani avem acest număr aproape constant de cazuri noi de leucemii la copii", a spus profesorul Arion.

"Boala este de o gravitate normală. Ea înseamnă proliferare canceroasă, adica necontrolată, a celulelor precursoare ale globulelor albe normale din măduva osoasa şi din sânge", a explicat profesorul Constantin Arion.

Micuţa Eva Maria a împlinit joi patru ani. Vestea bolii, leucemie acută limfoblastică, a căzut ca un trăznet asupra familiei. Mama şi bunica nu se despart de fetiţă nicio clipă.

"Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce trecem noi. Este cumplit să îţi vezi copilul suferind. Avea foarte multă energie. Acum nu mai are nici pe sfert", spune mama printre lacrimi.

Mama a adăugat că fetiţa nu a avut niciun simptom, iar într-o zi i s-a părut că este mai palidă şi i-a făcut o hemogramă.

"Hemograma a indicat suspiciunea de leucemie. Un tratament în străinătate costă 60.000 de euro, iar un transplant, 150.000 de euro. Vom vedea care vor fi analizele după prima evaluare şi dacă se va impune un transplant", a mai spus mama micuţei.

Familia încearcă să strângă cei 60.000 de euro necesari pentru un eventual tratament în străinătate. Cei care vor să o ajute pe Eva Maria pot face donaţii în conturile RO12BRDE426SV42546784260 şi RO04BRDE426SV42546944260 sau prin numerele de telefon 0900 900 082 - 2 euro/apel, 0900 900 086 - 6 euro/apel şi 0900 900 084 - 8 euro/apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici