O încărcătură de 8,4 tone de ajutoare de urgenţă, pregătită pentru China

Ajutoare de urgenţă constând în 60 de corturi militare, pături, materiale de construcţii şi accesorii militare - o încărătură de 8,4 tone - vor fi transportate, începând din această noapte către China, la bordul unui avion Hercules C-130.

26 afișări
Imaginea articolului O încărcătură de 8,4 tone de ajutoare de urgenţă, pregătită pentru China

O încărcătură de 8,4 tone de ajutoare de urgenţă, pregătită pentru China (Imagine: Mediafax Foto)

Echipajul avionului, format din patru piloţi conduşi de căpitan comandorul Viorel Pană, va ajunge în China abia marţi, după ce va face o escală în Iran, pentru realimentare şi una în India, unde echipajul va rămâne pentru odihnă.

Potrivit Ministerului Apărării, materialele trimise au fost stabilite de partea chineză, în funcţie de priorităţi.

Avionul Hercules C-130 va reveni în România joi, la ora 23.30.

"Transportăm în principal corturi. Este vorba despre priorităţile stabilite de Guvernul chinez", a declarat comandorul Viorel Pană.

"Vom pleca două echipaje complete datorită complexităţii zborului şi o echipă tehnică , 14 oameni în total", a spus comandorul, precizând că sosirea în China va avea loc în data de 3 iunie, la ora locală 19.00, la Chengdu.

Comandorul Viorel Pană nu a caracterizat misiunea drept cea mai dificilă, dar a spus că aceasta se remarcă prin lungime şi prin inedit, deoarece escadrila pe care o conduce nu a mai parcurs acest traseu.

Guvernul a aprobat, miercuri, un ajutor umanitar de urgenţă pentru China de la rezervele de stat, constând în 60 de complete corturi, în limita sumei de 400.000 lei, exclusiv cheltuielile de transport.

Cutremurul produs la 12 mai în sud-vestul Chinei a provocat moartea a 69.016 persoane şi dispariţia altor 18.830, a anunţat, duminică, Guvernul chinez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici