O învăţătoare din Bucureşti s-a îmbolnăvit de gripă porcină

O învăţătoare de la o şcoală din Bucureşti a fost identificată cu gripă de tip AH1N1, clasa unde aceasta preda a fost închisă, iar elevii sunt monitorizaţi de medicii de familie. Forma de gripă este una severă, femeia fiind internată la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

134 afișări
Imaginea articolului O învăţătoare din Bucureşti s-a îmbolnăvit de gripă porcină

O învăţătoare din Bucureşti s-a îmbolnăvit de gripă porcină (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Acesta este primul caz de gripă AH1N1 înregistrat în cazul unei învăţătoare, a declarat, miercuri, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Cristian Alexandrescu, inspector şcolar general al Capitalei, a declarat că elevii din clasa unde preda învăţătoarea au fost trimişi acasă şi că vor fi monitorizaţi de medicul de familie. În cazul în care vor avea simptome de gripă, ei vor fi îndrumaţi la un spital de boli infecţionase.

De asemenea, clasa unde preda învăţătoarea a fost închisă.

Ministerul Sănătăţii a decis, în 10 septemrbie, ca Direcţiile de Sănătate Publică să suspende, pentru şapte zile, activitate în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.

Totodată, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă autorităţile vor dispune închiderea clasei şi izolarea colectivului timp de şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici