O macara a căzut peste o maşină, lângă Ministerul Transporturilor - VIDEO

O macara ale cărei contragreutăţi s-au rupt a căzut, luni dimineaţă, peste o maşină parcată pe bulevardul Dinicu Golescu din Capitală, lângă sediul Ministerului Transporturilor, fără a exista victime în urma incidentului.

886 afișări
Imaginea articolului O macara a căzut peste o maşină, lângă Ministerul Transporturilor - VIDEO

O macara a căzut peste o maşină, lângă Ministerul Transporturilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, luni, că incidentul a avut loc după ce contragreutăţile unei macarale s-au rupt şi au căzut lângă clădirea unde îşi are sediul Ministerul Transporturilor, peste o maşină parcată în zonă.

Traficul în zonă nu a fost afectat în urma incidentului, a mai spus Ciocan, adăugând că de ancheta în acest caz se ocupă Poliţia Transporturi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că incidentul, care s-a petrecut pe un şantier de construcţii, a fost anunţat în jurul orei 7.40, la 112, de către mai multe persoane care treceau prin zona bulevardului Dinicu Golescu din Capitală.

La faţa locului au fost trimise echipe ale ISU, un echipaj de descarcerare şi unul SMURD, precum şi o maşină cu apă şi spumă.

În urma incidentului nu au existat victime.

Avarii minore la clădirea MTI

Secretarul general al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Radian Tufă, a declarat că macaraua care s-a prăbuşit a produs avarii minore clădirii ministerului, iar pagubele vor fi suportate de beneficiarul lucrării.

Tufă a spus că imobilul în care-şi are sediul ministerul nu a suferit pagube importante în urma incidentului şi că firma beneficiară a lucrării va suporta pagubele după ce va fi făcută o evaluare exactă a acestora.

El a precizat că şantierul de lângă Ministerul Transporturilor unde se construieşte o clădire de birouri este deschis de şase-şapte luni, fără să poată preciza de cât timp este macaraua în zonă.

O macara a căzut peste o maşină, lângă Ministerul Transporturilor

ITM Bucureşti: Şantierul pe care s-a prăbuşit macaraua aparţine unei unităţi a MTI

Şantierul din apropierea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), unde s-aprăbuşit macaraua aparţine unei unităţi a ministerului, iar utilajul care s-a rupt aparţine SC Girueta SA, a declarat pentru MEDIAFAX, directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) a precizat că o echipă de inspectori a demarat deja cercetările pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.

Video Stirileprotv.ro

Constantin Bujor a precizat că inspectorii de muncă vor verifica dacă ruperea macaralei s-a produs din cauza ruperii unui cablu sau dacă a existat vreo eroare umană.

De asemenea, inspectorii de muncă urmează să vadă documentele pe care le vor prezenta reprezentanţii firmei constructoare.

"Trebuie să vedem care este antreprenorul general, care sunt subantreprenorii, ca să vedem care sunt datele din controalele aterioare", a spus Constantin Bujor.

Şeful ITM Bucureşti a adăugat că "în mod sigur" s-au făcut controale pe şantierul respectiv, dar că, momentan, nu poate oferi detalii în legătură cu acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici