Video O maşină a Ambasadei SUA, implicată într-un accident în zona Herăstrău


Un autoturism al Ambasadei SUA la Bucureşti a fost implicat, marţi noaptea, într-un accident rutier în zona Herăstrău din sectorul 1 al Capitalei, şoferul acestuia lovind un autoturism care venea din sens opus.

7 afișări

Martorii prezenţi la locul accidentului, produs în apropiere de Ambasada Chinei, spun că şoferul care conducea maşina ambasadei a intrat pe contrasens şi a lovit un alt autoturism care venea din sens opus. Potrivit acestora, şoferul avea viteză mare în momentul producerii accidentului.

Totodată, aceştia au adăugat că bărbatul mirosea a alcool şi că, imediat după impact, mai mulţi cunoscuţi ai cetăţeanului american au venit la faţa locului.

Funcţionarului Ambasadei SUA i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările urmând să fie făcute de procurori, întrucât bărbatul are imunitate diplomatică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că, marţi noaptea, din cauza vitezei excesive, în timp ce se deplasa pe bulevardul Beijing, o maşină Toyota Land Cruiser, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Tico şi un taximetru. Impactul s-a soldat cu rănirea tinerei care era la volanul autoturismului Tico, femeia fiind transportată la spital.

Şoferul care a produs accidentul a refuzat să fie testat cu aparatul Etiltest şi să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice. "În această situaţie, i s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Întrucât bărbatul este cetăţean american şi beneficiază de imunitate diplomatică, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru continuarea cercetărilor", a adăugat comisarul Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a declarat că victima accidentului a suferit o fractură de col femural şi că va fi operată în zilele următoare. Femeia a refuzat să facă vreo declaraţie presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici