O maşină a Armatei, trimisă la doi bolnavi din Buzău, a rămas înzăpezită

Maşina de luptă a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani care a plecat duminică spre doi bolnavi din judeţul Buzău a rămas înzăpezită la circa 20 de kilometri de localităţile în care se află cele două persoane care trebuie preluate şi aduse la spital.

557 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sîrbescu, maşina de luptă a armatei a reuşit să ajungă de la Focşani la Râmnicu Sărat, însă a rămas înzăpezită pe DN 22, între Rîmnicu Sărat şi Balta Albă, zona în care sunt izolaţi cei doi bolnavi care trebuie să fie preluaţi şi transportaţi la spital.

Conform sursei citate, nămeţii ating şi trei metri pe DN 22, iar după ce maşina Armatei a rămas înzăpezită militarii au coborât şi au încercat să cureţe drumul cu lopeţile, însă din cauza cantităţii mari de zăpadă nu au reuşit. La ora transmiterii acestei ştiri, militarii aşteaptă un utilaj de deszăpezire.

Conform lui Sîrbescu, la bărbatul de 47 de ani, care este poliţist în Balta Albă, a ajuns medicul de familie din localitate şi i-a acordat primele îngrijiri, în timp ce femeia de 67 de ani din satul Amara, bolnavă de astm, este în stare stabilă, însă necesită tratament de care nu mai dispune în acest moment.

În judeţul Buzău ninge abundent de aproximativ cinci ore, iar înaintea ninsorii s-a înregistrat fenomenul "freezing rain".

Din cauza nămeţilor, a viscolului şi a poleiului, aproape 20 de şosele judeţene sunt închise, iar pe restul se circulă extrem de anevoios. De asemenea, sunt blocate mai multe drumuri naţionale: DN2 (E85) Buzău - Râmnicu Sărat - limita cu judeţul Vrancea, DN 2B, Buzău - limita judeţul Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat - limită cu judeţul Brăila şi DN 2C Costeşti - Padina.

Totodată, sunt impuse restricţii de tonaj pe următoarele drumuri naţionale: DN2 (E85), între Buzău - Urziceni, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN10 Buzău - Siriu, tot pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vântul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

Mai multe drumuri naţionale din 16 judeţe ar putea fi închise începând de duminică, ora 16.00, măsura fiind luată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire, în condiţiile în care va intra în vigoare o avertizare meteo de cod portocaliu, a anunţat CNADNR.

Astfel, CNADNR a avertizat că începând de duminică, ora 16.00, există posibilitatea închiderii drumurilor naţionale din 16 judeţe, respectiv Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici