O mega-scurgere de gaz metan a fost observată din spaţiu

Scurgerea a fost descoperită în martie de un cercetător de la Universitatea din Leeds.

20615 afișări
Imaginea articolului O mega-scurgere de gaz metan a fost observată din spaţiu

O mega-scurgere de gaz metan a fost observată din spaţiu

O scurgere fără precedent a gazului metan cu efect metan, o substanţă care are un efect devastator asupra încălzirii globale, a fost observată din spaţiu în Marea Britanie.

Scurgerea, detectată prin satelit, a avut loc pe parcursul a trei luni şi provine de la o conductă de gaz operată de Wales şi West Utilities. În perioada amintită a fost eliberat suficient gaz în atmosferă suficient pentru a încălzi 7.500 de case timp de un an.

Gazul metan are un potenţial de încălzire atmosferică de 28 de ori mai mare decât dioxidul de carbon şi este responsabil pentru aproximativ 30% din creşterea temperaturii globale.

Scurgerea de la Cheltenham, dezvăluită exclusiv BBC, a fost descoperită în martie de Universitatea din Leeds cu ajutorul sateliţilor specializaţi. Emily Dowd, cercetător la Şcoala Pământului şi Mediului şi a Centrului Naţional pentru Observarea Pământului, studia imaginile prin satelit şi a evalua scurgerile de metan din gropile de gunoi. Aşa a observat semnul distinctiv al unei scurgeri de metan la câţiva kilometri distanţă, provenind de la o conductă deţinută de Wales and West Utilities.

După ce a descoperit scurgerea, Dowd a colaborat cu GHGSat – ai cărui sateliţi au furnizat imaginile originale – pentru detectări ulterioare din spaţiu, în timp ce o echipă de la Royal Holloway University s-a ocupat de măsurătorile de la sol.

„Găsirea acestei scurgeri te face să te întrebi câţi alţii sunt acolo. Trebuie să căutăm mai profund folosind toate tehnologiile pe care le avem la dispoziţie”, a comentat Dowd pentru BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici