Nou incident în Timişoara. Locatarii unui bloc au fost evacuaţi, după ce în zonă s-a simţit miros puternic de insecticid/ Anunţul ISU

Locatarii unui bloc din Timişoara, care au fost evacuaţi vineri seara de reprezentanţii ISU, după ce au reclamat că au simţit miros de pesticid, se întorc în casele lor. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost detectate substanţe toxice.

1297 afișări
Imaginea articolului Nou incident în Timişoara. Locatarii unui bloc au fost evacuaţi, după ce în zonă s-a simţit miros puternic de insecticid/ Anunţul ISU

Locatarii evacuaţi dintr-un bloc din Timişoara se întorc în casele lor O nouă alertă în Timişoara: Locatarii unui bloc au fost evacuaţi, după ce în zonă s-a simţit miros puternic de insecticid

UPDATE ora 21.22 Locatarii evacuaţi dintr-un bloc din Timişoara se întorc în casele lor

Potrivit ISU Timiş, măsurătorile au fost făcute cu aparatura CBRN pe casa scării şi în toate apartamentele, dar nu au fost identificate substanţe toxice periculoase.

De asemenea, toţi cei zece locatari au fost evaluaţi din punct de vedere medical, iar apoi li s-a permis să se întoarcă în apartamentele lor.

Potrivit ISU Timiş, o echipă de pompieri s-a deplasat vineri seara la un bloc din Timişoara, în urma unui apel la 112 prin care era semnalată prezenţa unui miros puternic de pesticid.

A fost direcţionată în zonă cel mai apropiat echipaj de pompieri, care a decis evacuarea celor 10 persoane, cinci adulţi şi cinci copii, care locuiau pe scara în care s-a simţit mirosul.

La faţa locului s-a deplsat şi un echipaj CRBN, dar nu s-au înregistrat valori de substanţe toxice pe aparatura de detecţie, susţin reprezentanţii ISU.

„Colegii mei au simţit un miros în dreptul a două apartamente, astfel că la această oră se face ventilarea blocului, iar în funcţie de evoluţia situaţiei se vor lua alte măsuri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

La faţa locului se acţionează cu un echipaj CBRN, o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD şi două echipaje de poliţie.

Alte două blocuri din Timişoara au fost evacuate în ultimele zile. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Locatarii au fost evacuaţi. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăţi care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societăţii a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

Un alt bloc în care dezinfecţia a fost făcută de aceeaşi firmă a fost evacuat. Joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis revenirea locatarilor în imobile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici