O nouă înfrângere în justiţie pentru Dragnea. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de schimbare a judecătorului din dosarul lui

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de recuzare a magistratului care judecă o contestaţie la executare formulată de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a cerut schimbarea judecătorului pe motiv că nu e imparţial, întrucât acesta a semnat un memoriu unde erau criticate chiar afirmaţiile lui Dragnea.

716 afișări
Imaginea articolului O nouă înfrângere în justiţie pentru Dragnea. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de schimbare a judecătorului din dosarul lui

O nouă înfrângere în justiţie pentru Dragnea. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de schimbare a judecătorului din dosarul lui

„Am făcut o cerere de recuzare, întrucât dânsa a formulat o cerere de abţinere în care a invocat aceleaşi temeiuri în care le-a invocat şi prima judecătoare care s-a abţinut şi a cărei cereri de abţinere a fost admisă. Este vorba despre faptul că au semnat un memoriu către CSM cu privire la nişte afirmaţii făcute în mod special de domnul Dragnea. Atâta timp cât un judecător, din această perspectivă, semnează un asemenea memoriu, noi am considerat - ca şi prima instanţă, care a admis cererea de abţinere - că nu poate fi imparţială nici măcar aparent”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, la Tribunalul Bucureşti.

Însă, după deliberare, instanţa a respins cererea de schimbare a judecătorului.

Acesta este al doilea magistrat repartizat pe acest dosar.

Primul magistrat a formulat o cerere de abţinere în cauză pe aceleaşi motive, iar solicitarea a fost admisă.

Avocaţii lui Dragnea au depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de habeas corpus (recurs în drept prin care o persoană poate raporta o arestare ilegală sau o detenţie ilegală în instanţă), prin care fostul lider PSD solicită instanţei să constate caracterul nelegal al stării de privare de libertate începând cu data de 10.10.2019 şi să dispună punerea lui „de îndată în libertate”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dragnea,
flavia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici