O nouă zi de inundaţii în România: Cod ROŞU pentru mai multe râuri din ţară. Avertizările hidrologilor

  • Hidrologii au emis avertizări Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Botoşani şi Iaşi
  • Codul roşu este valabil până joi, la ora 12.00
1623 afișări
Imaginea articolului O nouă zi de inundaţii în România: Cod ROŞU pentru mai multe râuri din ţară. Avertizările hidrologilor

Cod roşu de inundaţii pe râuri din Botoşani şi Iaşi

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia, Sitna, Miletin, Bahlui din judeţele Botoşani şi Iaşi.

O avertizare similară este valabilă şi pe râurile din bazinele hidrografice: Volovăţ şi Başeu din judeţul Botoşani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Burla – bazin superior, Gurguiata – bazin mijlociu şi inferior, au transmis hidrologii.

Avertizările Cod roşu sunt în vigoare până joi la ora 12.00.

CITEŞTE AICI: Meteo. Cod roşu de inundaţii, valabil până vineri, pentru mai multe râuri din ţară

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici