O parte din turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi

Aproximativ 50 de turişti care erau blocaţi de sâmbătă pe Valea Vaserului au coborât sau au fost ajutaţi să coboare până duminică seară din cabanele unde fuseseră cazaţi, operaţiunile de salvare a celorlalţi fiind sistate până luni dimineaţă, din cauza întunericului.

100 afișări
Imaginea articolului O parte din turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi

O parte din turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Ciolpan, a declarat că până duminică seară circa 50 de persoane au coborât sau au fost ajutate să coboare de către echipele de intervenţie.

Din cele circa 50 de persoane, aproximativ douăzeci sunt copii, care au fost coborâţi cu cele două elicoptere ce au intervenit în zonă, iar ceilalţi au coborât pe jos, fiind cazaţi la cea mai apropiată cabană din Vişeu de Sus, respectiv la circa 18 kilometri.

Potrivit primarului, operaţiunile de salvare pe calea aerului au fost întrerupte deoarece se întunecă, echipele considerând că este prea periculos să mai transporte sinistraţi la bază. Ciolpan a declarat că echipele formate din pompieri, jandarmi şi medici au decis să rămână pe Valea Vaserului, la cabanele la care sunt cazaţi turiştii, în aşa fel încât să poată oferi asistenţă dacă este cazul.

Operaţiunile de coborâre a turiştilor vor fi reluate luni.

Aproape două sute de turişti care intenţionau să coboare, sâmbătă, cu Mocăniţa au rămas izolaţi pe Valea Vaserului, după ce, din cauza viiturilor, a fost ruptă calea ferată în mai multe locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici