O petiţie de SUSŢINERE a modificărilor propuse de ministrul Justiţiei a fost lansată online, pentru că sunt "făcute cu bună credinţă şi sunt bune"

O petiţie de susţinere a proiectelor de legi propuse de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost lansată pe platforma petitieonline.com, iniţiatorii acesteia considerând că propunerile sunt "făcute cu bună credinţă şi sunt bune".

1388 afișări
Imaginea articolului O petiţie de SUSŢINERE a modificărilor propuse de ministrul Justiţiei a fost lansată online, pentru că sunt "făcute cu bună credinţă şi sunt bune"

O petiţie de SUSŢINERE a modificărilor propuse de ministrul Justiţiei a fost lansată online, pentru că sunt „făcute cu bună credinţă şi sunt bune”

„Susţinem proiectele de legi propuse de către ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader. Depăşind afinităţile politice ale fiecăruia, noi semnatarii prezentei petiţii, credem că nu degeaba românii nu au încredere în Justiţie. S-a ajuns ca 80% dintre români să fie dezamăgiţi. Sunt cunoscute numeroasele erori judiciare dintre care amintim: cazurile Ţundrea, Constantin Mornea, Gheorghe Hogaş”, susţin iniţiatorii petiţiei.

Conform sursei citate, au fost multe situaţii în care „au fost înscenări pentru a stisface diverse comenzi politice şi a elimina adversari politici ca Dan Radu Ruşanu, Paul Păcuraru, Dan Voiculescu şi mulţi, mulţi alţii”

„Toţi oamenii de bună credinţă care au avut de-a face cu Justiţia au putut constata pe propria lor piele abuzuri, arbitrariu şi nedreptate. Pe bună dreptate oamenii constată că Justiţia a fost pervertită şi este departe de a ceea ce ar trebui să fie. Adică un serviciu public de administrare a dreptăţii în care oamenii să aibă încredere”, conform iniţiatorilor petiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, în 23 august, proiectul de modificare a legilor justiţiei. Prin aceste modificări, şefii Parchetelor ar urmă să fie numiţi în funcţie la propunerea ministrului Justiţiei, iar Inspecţia Judiciară, instituţie de sine stătătoare în prezent, ar trece din nou în subordinea ministerului Justiţiei.

Aceste propuneri de modificare a legilor justiţiei au stârnit un val de proteste, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici