O prima pedeapsă: Măsură dispusă împotriva poliţiştilor care nu au intervenit în cazul fetei pline de sânge

Poliţiştii din Galaţi care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani pline de sânge şi în stare de şoc au primit prima pedeapsă. Şefii lor au stabilit că, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi vor patrula doar pe jos, fără a avea dreptul să folosească autoutilitara de Poliţie.

8251 afișări
Imaginea articolului O prima pedeapsă: Măsură dispusă împotriva poliţiştilor care nu au intervenit în cazul fetei pline de sânge

O prima pedeapsă: Măsură dispusă împotriva poliţiştilor care nu au intervenit în cazul fetei din Galaţi pline de sânge

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a decis, luni, ca, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi poliţişti, o femeie şi un bărbat, să îşi îndeplinească misiunile pe jos, fără a avea dreptul să utilizeze maşina de serviciu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi, pe perioada cercetării disciplinare activitatea celor doi poliţişti nu este suspendată. Cei doi au grad de agent, unul dintre ei este absolvent al şcolii de agenţi, promoţia 2016, celălalt fiind angajat din sursă externă în anul 2017.

Incidentul care a dus la anchetarea celor doi poliţişti s-a produs sâmbătă, pe un bulevard din oraşul Galaţi. O femeie a filmat scena în care poliţiştii refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge.

În imagini apar fata plină de sânge, maşina de Poliţie, mai mulţi oameni şi doi angajaţi ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul poliţiştilor care refuză să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor. Victima pare îngrozită şi refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital.

Cei doi agenţi sunt cercetaţi disciplinar.

Fata de 14 ani le-a spus angajaţilor de la Servicul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată.

Taguri:
pedepse,
poliţişti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici