O săptămână de "Şcoală altfel" înainte de vacanţa de primăvară - noutate a structurii anului şcolar 2011-2012

Noua structură a anului de învăţământ 2011-2012 va avea o săptămână intitulată "Şcoala alfel", prevăzută înainte de vacanţa de primăvară, în care vor putea fi organizate activităţi extracurriculare şi extraşcolare, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

13088 afișări
Imaginea articolului O săptămână de "Şcoală altfel" înainte de vacanţa de primăvară - noutate a structurii anului şcolar 2011-2012

O săptămână de "Şcoală altfel" înainte de vacanţa de primăvară - noutate a structurii anului şcolar 2011-2012 (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"Înainte de vacanţa de primăvară va fi o săptămână intitulată «Şcoala alfel», iniţiativă la propunerea secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea. În acest interval au loc fazele naţionale ale olimpiadelor pe discipline. Unii elevi participă la olimpiade. În această săptămână va fi organizat un set de acţiuni specifice", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul a precizat că timpul din această săptămână va fi dedicat activităţilor extraşcolare şi extracurriculare, derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de învăţământ după ce vor fi consultaţi elevii, cadrele didactice şi părinţii.

"După aprobarea de către consilul de administraţie a programului «Şcoala altfel», programul va deveni obligatoriu pentru şcoala respectivă. Şi numărul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel puţin egal cu numărul de ore aflat în orarul obişnuit", a adăugat ministrul Cducaţiei.

În săptămâna "Şcoala altfel" vor fi organizate activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicarea în viaţa activă în societate, responsabilitate socială, relaţii de comunicare. Elevii vor mai putea participa la activităţi pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, inclusiv referitoare la siguranţa pe internet, dependenţă de calculator, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţia mediului, respectiv cele care ţin de colectare selectivă, economisirea energiei şi energii alternative. De asemenea, vor putea fi organizate activităţi de educaţie rutieră, pază pentru stingerea incendiilor, educaţie pentru reacţii corecte în situaţii de urgenţă.

"Este vorba de o săptămână nou introdusă în programa şcolară, care se va axa pe activităţi extracurriculare şi extraşcolare. A fost elaborat un ghid pentru desfăşurarea acestei săptămâni care va fi adoptat odată cu ordinul de ministru care prevede structura anului şcolar", a precizat Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici