O tabără pentru refugiaţi din Ucraina este amenajată pe cel mai mare stadion din oraşul Galaţi

  • O tabără pentru refugiaţii din Ucraina este construită pe cel mai mare stadion din oraşul Galaţi.
  • Autorităţile au luat decizia să o construiască deoarece aproape toate spaţiile de cazare din Galaţi, puse la dispoziţia ucrainenilor, au fost ocupate.
2218 afișări
Imaginea articolului O tabără pentru refugiaţi din Ucraina este amenajată pe cel mai mare stadion din oraşul Galaţi

Pe stadionul Dunărea, cel mai mare din oraşul Galaţi, se construieşte o tabără pentru refugiaţii din Ucraina. În interior, vor fi 201 locuri, iar persoanele cazate vor primi mâncare şi apă de la autorităţile gălăţene.

De asemenea, în vecinătate se află o altă bază sportivă a Primăriei Galaţi care primeşte deja refugiaţi.

„Primăria municipiului Galaţi continuă să ofere sprijin pentru cazarea refugiaţilor din Ucraina şi a pus la dispoziţie Baza Siderurgistul şi Stadionul Dunărea. La Baza Siderurgistul au fost cazate în ultimele ore 27 de persoane în 9 camere, capacitatea totală fiind de 11 camere. În plus, şi sala de handbal este în curs de amenajare pentru cazarea refugiaţilor”, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Pe la cele două puncte de trecere a frontierei din judeţul Galaţi intră zilnic peste 2.000 de persoane din Ucraina. Cele care nu sunt în tranzit, rămân la Galaţi şi solicită ajutorul autorităţilor locale.

În prezent, 126 de ucraineni se află într-un bloc al Primăriei Galaţi. Imobilul nu mai are locuri goale. Plin este şi în căminele Universităţii Dunărea de Jos unde sunt ocupate toate cele 560 de locuri puse la dispoziţie.

De asemenea, sunt ocupate 156 de locuri în căminele liceelor din Galaţi, dintr-un total de 369 de locuri. În cadrul pensiunilor şi hotelurilor din judeţul Galaţi care şi-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiaţi sunt 277 de locuri, din care 237 au fost deja ocupate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici