O tânără a murit după ce a căzut în puţul unui lift - VIDEO

O tânără a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a căzut în puţul unui lift din Căminul Studenţesc nr.16 din Cluj-Napoca, din primele cercetări reieşind că liftul s-a blocat între etaje, iar în momentul în care fata a vrut să iasă s-a dezechilibrat şi a căzut în gol.

585 afișări
Imaginea articolului O tânără a murit după ce a căzut în puţul unui lift - VIDEO

O tânără a murit după ce a căzut în puţul unui lift (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, a declarat că accidentul a avut loc la ora 02.00.

Pop a spus că Poliţia a fost sesizată de agentul de pază de la Căminul Studenţesc nr. 16 despre faptul că în puţul liftului a căzut o fată.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţie de la Biroul Centrului Universitar, însoţită de criminalişti.

În puţul liftului a fost descoperit cadavrul unei tinere în vârstă de 21 de ani.

Din primele cercetări reiese că liftul s-ar fi blocat între etaje, iar când a încerat să iasă din lift tânăra a căzut în puţul liftului.

"Se pare că fata era cu încă cineva în lift şi liftul s-a blocat între etajele 7 şi 8. Cei doi au încercat să iasă din lift, iar tânăra s-a dezechilibrat şi a căzut în puţul liftului", a spus Pop.

Conform sursei citate, la faţa locului au ajuns şi echipajele de la ISU Cluj şi SMURD, cei din urmă constatând decesul tinerei.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Video Stirileprotv.ro

Reviziile şi verificările liftului erau la zi

Conducerea Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, care administrează Căminul Studenţesc nr.16 unde a murit tânăra, afirmă că reviziile şi verificările tehnice ale ascensorului erau făcute la zi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de UBB din Cluj-Napoca, toate verificările şi reviziile tehnice sunt făcute la zi, în conformitate cu regulamentele.

UBB susţine că liftul este verificat de două ori pe lună, de către firma S.C. Ascenso şi anual de către ISCIR.

"Ultimele revizii tehnice au fost efectuate în luna aprilie 2010, de către firma S.C .Ascenso, în datele de 3 aprilie şi 12 aprilie. Ultima revizie anuală efectuată de ISCIR a fost realizată în luna septembrie 2009, următoarea fiind programată în septembrie 2010", se menţionează în comunicat.

Sursa citată susţine, de asemenea, că toate instrucţiunile în cazul blocării în lift sunt precizate în interiorul cabinei, respectiv numărul de apelare pentru situaţii de urgenţă -112, numărul de telefon al firmei Ascenso şi butonul de alarmă care contactează direct Serviciul Poartă al Căminului.

"Prin urmare, într-o astfel de situaţie trebuie acţionat doar în strictă conformitate cu instrucţiunile afişate în interiorul cabinei, iar în situaţia prezentă niciuna din aceste variante nu a fost folosită", se precizează în comunicat.

Totodată, echipele tehnice spun că există trei motive pentru care s-ar fi putut bloca liftul, respectiv oprirea energiei electrice (varianta exclusă, pentru că nu a fost semnalată o astfel de situaţie), deschidere uşii din interior înainte de oprirea liftului sau mişcări bruşte şi puternice în interiorul cabinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici