O tânără de 20 de ani a murit la scurt timp după ce a născut prin cezariană în Iaşi. Anchetă internă la spital

O tânără de 20 de ani a murit, joi noaptea, la scurt timp după ce a născut un băieţel prin cezariană, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi.

3156 afișări
Imaginea articolului O tânără de 20 de ani a murit la scurt timp după ce a născut prin cezariană în Iaşi. Anchetă internă la spital

Caz tragic: O tânără de 20 de ani a murit la scurt timp după ce a născut un băieţel prin cezariană.

Purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi, Anca Bivoleanu, a declarat presei că tânăra de 20 de ani era la prima sarcină, neurmărită. De asemenea, aceasta cântărea 110 kilograme, ceea ce reprezintă un factor de risc.

La internare, tânăra avea membranele rupte, iar medicii au încercat declanşarea medicamentoasă a naşterii, fără succes, astfel că au decis să îi facă cezariană.

Operaţia a decurs bine, iar tânăra a născut un băieţel de 3.010 grame.

„Cam la zece minute după ce s-a extras copilul, desaturează brusc pacienta, cezariana la noi se face cu rahieanestezie, pacienta a desaturat, motiv pentru care s-a hotârât intubaţia, conform protocolului. Tot ceea ce vă spun vis-a-vis de atitudinea terapeutică respectă protocoalele în vigoare. Starea s-a deteriorat, a fost echipă de anestezişti, a fost solicitat şi cardiolog, care a venit, s-a resuscitat pacienta cam 95 de minute şi nu s-a reuşit acest lucru şi s-a declarat decesul", a spus Anca Bivoleanu.

Conducerea spitalului a decis declanşarea unei anchete interne. Potrivit unor surse, cauza decesului ar putea fi o embolie amniotică. Astfel de cazuri sunt foarte rare, iar medicii spun că au o rată de mortalitate de 80%, iar cei care supravieţiuiesc sunt compromişi neurologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici