O tânără în comă a aşteptat peste şase ore ambulanţa

O tânără care a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în comă de gradul patru în urma unui accident de circulaţie a aşteptat, joi seară, peste şase ore pentru a fi transferată la o clinică din Timişoara, deplasarea nefiind posibilă deoarece nu era medic de gardă la Ambulanţa din Petroşani.

23 afișări
Imaginea articolului O tânără în comă a aşteptat peste şase ore ambulanţa

O tânără în comă a aşteptat peste şase ore ambulanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Tânăra de 27 de ani, mamă a unei feţiţe de 5 ani, a intrat în comă după ce a fost lovită, joi, de un autoturism.

Potrivit medicului Liliana Stancu, victima a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani (SUP) având multiple traumatisme, fiindu-i acordat primul ajutor şi internată la Secţia de Terapie Intensivă.

Conform medicului citat, medicul specialist a decis că aceasta trebuie operată de urgenţă, însă familia a refuzat intervenţia chirurgicală în spitalul din Petroşani, solicitând, pe semnătură şi cu orice risc, transferarea acesteia la o clinică din Timişoara.

Liliana Stancu a spus că reprezentanţii SUP au solicitat prin 112 o ambulanţă cu medic care să poată efectua transferul femeii.

“Fiindcă la Petroşani nu exista medic de gardă la Ambulanţă, ni s-a sugerat să chemăm elicopterul. Şi acesta era plecat la o altă intervenţie, sosirea sa în Petroşani urmând să se poată face numai seara”, a afirmat Stancu.

Medicii au repetat solicitarea, iar la insistenţele familiei, conducerea Serviciului de Ambulanţă Hunedoara a decis trimiterea unei maşini cu echipaj complet din municipiul Hunedoara, situat la 80 de kilometri distanţă.

În aceste condiţii, transferul tinerei a putut fi realizat numai după peste şase ore de aşteptare.

Serviciul de Ambulanţă Hunedoara se confruntă cu o criză acută de personal, cel puţin douăsprezece posturi de medici fiind vacante, în condiţiile în care posturile au fost scoase la concurs, însă la examen nu s-a prezentat niciun candidat.

Directorul Serviciului de Ambulanţă din judeţul Hunedoara, Emil Stoica, a declarat, vineri, că în instituţia pe care o conduce există un deficit de cel puţin 12 medici de urgenţă, cu competenţă pe ambulanţe.

“Sunt situaţii când apar mai multe cazuri în acelaşi timp şi suntem obligaţi să trimitem medic dintr-o zonă în alta”, a spus directorul de la Ambulanţă, Emil Stoica.

Acesta susţine că posturile au fost scoase la concurs, însă niciun medic nu s-a prezentat pentru a le ocupa.

Potrivit sursei citate, între Serviciul de Ambulanţă şi spitale există un contract prin care unităţile medicale trebuie să suplinească în cazuri excepţionale deficitul de la Ambulanţă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici