O ţară europeană vrea să crească vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani. Cetăţenii susţin planul

Alegătorii elveţieni par să fi susţinut la limită o propunere de creştere a vârstei de pensionare pentru femei la 65 de ani, potrivit proiecţiilor făcute duminică de postul public de televiziune SRF.

7578 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană vrea să crească vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani. Cetăţenii susţin planul

Propunerea de reformă a sistemului elveţian de pensii ar impune femeilor să lucreze un an în plus înainte de a deveni eligibile pentru a beneficia de plata integrală a pensiei. Bărbaţii trebuie deja să muncească până la 65 de ani pentru a obţine beneficii complete, informează AP.

Aceasta face parte dintr-o reformă deja aprobată de parlament, dar care necesită aprobarea alegătorilor, care ar implica, de asemenea, creşterea taxei pe valoarea adăugată a ţării pentru a contribui la refacerea fondurilor din sistemul de pensii. Oficialii spun că numărul de pensionari creşte mai repede decât cel al persoanelor active.

Astfel de măsuri sunt considerate necesare pentru a susţine fondul de pensii susţinut de stat în următorul deceniu, deoarece generaţia Baby Boomers se pensionează din ce în ce mai mult, iar oamenii în general trăiesc mai mult, în special femeile, care au o speranţă de viaţă mai mare decât bărbaţii.

Opozanţii au declarat că reforma ar fi în întregime pe umerii femeilor, a căror plată prin sistemul de pensii este de obicei mai mică decât cea pe care o primesc bărbaţii - şi ar accentua inegalităţile şi nedreptăţile despre care spun că au afectat de mult timp femeile din Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici