O tonă de obiecte pirotehnice, confiscate de poliţişti

O tonă de obiecte pirotehnice au fost confiscate, marţi, de poliţişti în urma unor controale în angrouri, târguri, oboare, pieţe şi în alte zone din Bucureşti şi judeţul Ilfov, 34 de persoane fiind acuzate de deţinere ilegală de materiale explozive.

206 afișări
Imaginea articolului O tonă de obiecte pirotehnice, confiscate de poliţişti

O tonă de obiecte pirotehnice, confiscate de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)

Din luna noiembrie, când a fost declanşată acţiunea "Foc de artificii 2008", şi până în prezent au fost constatate 433 de infracţiuni, fiind cercetate 437 persoane.

Poliţiştii au dat 145 de amenzi, în valoare totală de peste 200.000 de lei şi au confiscat peste două milioane de obiecte pirotehnice din clasele I şi II (aproximativ nouă tone), în valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, potrivit Poliţiei Române.

Actul normativ în domeniul pirotehnic a fost modificat prin Legea 406/2006, ca urmare a celor 420 de incidente înregistrate în anul 2005, soldate cu doi morţi şi mai mulţi răniţi, în ciuda impunerii de noi restricţii.

Mult mai drastică, noua legislaţie a interzis mai multe categorii de obiecte pirotehnice de distracţie şi a impus sancţiuni mai severe.

Astfel, obiectele din categoria a II-a - baterii de artificii, petarde, rachete - au fost interzise, singurele obiecte pirotehnice care pot fi folosite fără încălcarea legii fiind cele din clasa I - steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc - al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte trei grame.

Obiectele pirotehnice interzise persoanelor fizice pot fi folosite doar la evenimente organizate de firme avizate în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici