Oamenii din Paşcani au început să se întoarcă la casele lor

Cea de-a doua viitură aşteptată duminică noapte pe râul Siret în dreptul municipiului Paşcani nu s-a mai produs, iar cei 3.500 de oameni care fuseseră evacuaţi din propriile locuinţe au început să se întoarcă luni dimineaţă la casele lor.

541 afișări
Imaginea articolului Oamenii din Paşcani au început să se întoarcă la casele lor

Oamenii din Paşcani au început să se întoarcă la casele lor (Imagine Mediafax Foto)

Autorităţile se temeau că duminică noapte o a doua viitură va lovi municipiul Paşcani, însă aceasta nu s-a mai produs, debitele râului Siret fiind în uşoară scădere. Localnicii au stat toată noaptea cu frică, în vreme ce autorităţile au monitorizat atent situaţia râului Siret, ale cărui debite erau în creştere duminică seară.

Luni dimineaţă, autorităţile locale au decis ca miile de persoane evacuate în cursul zilei de duminică să revină la casele lor, întrucât nu mai există pericolul producerii unei noi viituri.

Pe tot parcursul nopţii, forţele de ordine au patrulat prin zona Lunca Paşcani pentru a preîntâmpina eventuale furturi din locuinţe. Până la această oră nu au fost semnalate incidente.

O viitură s-a produs duminică după-amiază pe râul Siret, în dreptul localităţii Paşcani, digurile ridicate în ultimele zile făcând faţă furiei apelor.

Până duminică la prânz, din Lunca Paşcani fuseseră evacuate aproximativ 3.500 de persoane, autorităţile luând această măsură de teamă că râul Siret va inunda zona de la marginea municipiului.

Potrivit autorităţilor, în cazul în care digul ar fi fost spart de viitură, apa ar fi ajuns până spre zona centrală a oraşului. De altfel, patronii magazinelor din zonele Esplanadă şi Gară au ridicat adevărate baricade, punând saci cu nisip în faţa uşilor magazinelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici