Obiecte inedite cu portul popular în miniatură, pregătite de meşteşugari pentru ziua de 1 Martie - GALERIE FOTO

Mărţişoare croşetate, cusute, sub formă de trăistuţe şi alte modele tradiţionale au fost expuse, de sâmbătă, la Târgul de Mărţişor din Iaşi, unde participă peste 30 de meşteri populari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

479 afișări
Imaginea articolului Obiecte inedite cu portul popular în miniatură, pregătite de meşteşugari pentru ziua de 1 Martie - GALERIE FOTO

Obiecte inedite cu portul popular în miniatură, pregătite de meşteşugari pentru ziua de 1 Martie

Adrian Hojbotă, unul dintre meşterii populari care au venit, sâmbătă, la Târgul de Mărţişor din centrul Iaşului spune că sunt aproape 5 ani de când face mărţişoare.

„Fac acest lucru de aproape cinci ani, în paralel cu crearea de costume populare. Am mărţişoare tricotate, cusute, «băieţel şi fetiţă», sub formă de trăistuţă populară, cusute, din lână, este o gamă destul de largă. Preţurile variază între 2 şi 10 lei de mărţişor, în funcţie de materialele folosite şi de complexitatea creării lor“, a declarat Adriana Hojbotă, meşter popular din judeţul Suceava, corespondentului MEDIAFAX.

„Târgul de Mărţişor“ a fost deschis în Piaţa Unirii şi se va desfăşura până în 4 martie.

„Aproximativ 30 de meşteri populari, atât din Moldova, cât şi din alte zone etnografice ale ţării, precum şi din Republica Moldova, şi-au anunţat prezenţa la această manifestare, pentru a continua promovarea unui îndrăgit simbol tradiţional românesc, Mărţişorul, care a fost inclus în anul 2017 în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi, instituţia care organizează acest eveniment.

a

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici