Octavian Berceanu, consilier general USR: Parametrii calităţii aerului din Bucureşti, comparabili cu cei din Sydney

Măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au valori comparabile, susţine consilierul general USR, Octavian Berceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

1006 afișări
Imaginea articolului Octavian Berceanu, consilier general USR: Parametrii calităţii aerului din Bucureşti, comparabili cu cei din Sydney

Octavian Berceanu, consilier general USR: Parametrii calităţii aerului din Bucureşti, comparabili cu cei din Sydney

Consilierul din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti susţine că, după incendiile forestiere, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din Bucureşti.

Octavian Berceanu îşi bazează afirmaţiile pe datele furnizate de mai multe reţele independente de măsurare a calităţii aerului. Datele analizate de el sunt publicate în timp real pe mai multe site-uri naţionale şi internaţionale. El a observat că suspensiile de particule PM10 / PM2.5 din Sydney şi Bucureşti sunt similare. Poluarea cu PM10 este de 161 ug/m3, în Capitală, iar în oraşul comparat ajunge la 169 ug/m3.

Consilierul general USR a transmis, în acest context, o scrisoare deschisă ministrului Mediului:

„Scrisoare deschisă,
domnului Costel Alexe - Ministrul Mediului!
Măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au valori comparabile. Suspensiile de particule PM10 / PM2.5 aduc moartea.
După incendii forestiere imense, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din Bucureşti! Datele oficiale emise ne spun că totul e bine.
Ştim că personalul din Ministerul Mediului - România este numit politic şi nu are nici cea mai mică aplecare spre protejarea cetăţenilor şi a cadrului natural.
Ştim că pentru fiecare metru cub de lemn tăiat legal autorităţile permit încă un metru cub tăiat ilegal, transformat în mită de partid.
Ştim că datele oficiale transmise de autorităţi sunt la fel de relevante precum cele transmise cândva Elenei Ceauşescu.
Ştim că Garda Nationala De Mediu este o structură funcţională infracţională, stim din teren, dovadă gropile de gunoi ilegale din Bucureşti si Ilfov şi măsurătorile emisiilor măsluite! Ştim pentru că ne îmbolnăvim şi murim pe capete!
Ştim că plantarea puieţilor, împăduririle făcute de statul român sunt majoritar fictive, în zonele montane greu accesibile, pe banii nostri! Ştim pentru că am fost acolo!
Ştim că poluarea râurilor este doar motiv de deplasare în teren a subordonaţilor, fără niciun rezultat notabil în urma măsurilor dispuse în ultimii 10 ani.
Ştim că este greu să transformi peste noapte un minister strivit de incompetenţi şi hoţi.
Domnule ministru, vrem să ştim poluarea reală din oraşe atunci când citim datele oficiale, nu să fim minţiţi ca pe vremea lui Ceauşescu!
Vrem ca datele corecte şi asumate oficial să fundamenteze măsurile pe care, fără echivoc, sunteţi obligat să le luaţi!
Ştim, putem şi avem specialişti compatibili cu era tehnologiei! Ce facem?”, arată Berceanu în scrisoare deschisă.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aer,
berceanu,
sydney

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici