Ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, prinşi luând mită, reţinuţi de DNA

Cei trei ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, prinşi în flagrant delict în timp ce cereau mită de la o persoană, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ei urmând să fie prezentaţi, marţi, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

100 afișări
Imaginea articolului Ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, prinşi luând mită, reţinuţi de DNA

Ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, prinşi luând mită, reţinuţi de DNA (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează pe Georgel Ovidiu Negură, ofiţer de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - şef Birou Sector 1, pe Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, potrivit unui comunicat remis, marţi, de DNA.

Procurorii au stabilit că în 25 februarie 2011, Georgel Ovidiu Negură a pretins de la un denunţător suma de 3.000 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pentru a-i convinge să emită un certificat de analiză negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând unei persoane cercetate într-un dosar penal pentru trafic de droguri.

Negură, ajutat de Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, a primit, luni, suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la denunţător, aceştia fiind prinşi în flagrant delict.

Celor trei li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi, marţi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Georgel Ovidiu Negurăeste acuzat de trafic de influenţă, iar Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie de complicitate la această infracţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici