Ofiţerul Negură, în timpul flagrantului: "Ia-i înapoi în buzunar! Bagă-i mai repede, frate! "

Ofiţerul BCCO Ovidiu Negură i-a cerut avocatului să pună cei 3.000 de euro ceruţi ca mită într-o pungă neagră din plastic, să îi lase la bordul maşinii în care erau, iar la scurt timp, după ce au venit anchetatorii, i-a cerut insistent să ia banii: "Ia-i înapoi în buzunar! Bagă-i mai repede, frate!"

290 afișări
Imaginea articolului Ofiţerul Negură, în timpul flagrantului: "Ia-i înapoi în buzunar! Bagă-i mai repede, frate! "

Ofiţerul Negură, în timpul flagrantului: "Ia-i înapoi în buzunar! Bagă-i mai repede, frate!" (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor trei ofiţeri de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, obţinut de MEDIAFAX, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că, în 7 martie, Mircea Chirvăsuţă şi avocatul Alexandru Larion au mers la sediul BCCO - Birou Sector 1, unde, după ce au fost preluaţi de ofiţerii Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, au mers în biroul şefului acestora, Ovidiu Negură.

După ce au fost percheziţionaţi corporal de Ionaşcu, pentru a nu deţine tehnică de ascultare disimulată, şi le-au fost cerute telefoanele mobile, ofiţerul Negură le-a prezentat concluziile favorabile la raportul de constatare pentru produsele etnobotanice aparţinând lui Chirvăsuţă, fapt care l-ar fi ajutat la soluţionarea favorabilă a dosarului în care acesta era cercetat pentru trafic de droguri.

Chirvăsuţă şi Larion au plecat apoi din sediul BCCO cu subalternii lui Negură. Ofiţerul Ionaşcu i-au cerut lui Chirvăzuţă să îl aştepte pe avocatul său în maşina acestuia. Împreună cu avocatul Larion, cei trei ofiţeri au mers la un autoturismul folosit de aceştia în realizarea activităţilor judiciare, iar în timpul deplasării, ofiţerul Negură s-a asigurat că Larion are cei 3.000 de euro ceruţi şi i-a indicat să-i pună într-o pungă neagră din plastic, pe care i-a arătat-o şi Coporîie.: "Trei mii?", "bagă-i şi tu în pungă", "pune-i jos, la bord, acolo, în uşă!".

La scurt timp, autoturismul condus de Ionaşcu a fost oprit de anchetatori, moment în care ofiţerul Negură i-a cerut insistent avocatului să ia înapoi banii: "Ia-i înapoi, ia-i înapoi în buzunar, pune-i la tine în buzunar. Bagă-i la tine şi gata ...! Bagă-i mai repede, bagă-i mai repede, repede, bagă-i repede, frate!".

La percheziţia maşinii, anchetatorii au găsit pe podeaua din spate-dreapta punga din plastic de culoare neagră, în care erau 3.000 de euro, ce fuseseră, în prealabil, marcaţi criminalistic.

Ofiţerii Georgel Ovidiu Negură, Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie au fost reţinuţi de procurori în 7 martie, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis, o zi mai târziu, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei ofiţeri de la BCCO Bucureşti.

Cei trei au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, recursurile lor urmând să fie luate în discuţie în 14 martie.

Georgel Ovidiu Negură, ofiţer de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - şef Birou Sector 1, este acuzat de trafic de influenţă, iar Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie de complicitate la această infracţiune, potrivit DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici