Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov admite că ar fi putut fi indus în eroare

Medicul oftalmolog care l-a consultat pe Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la Braşov, şi care l-a diagnosticat cu "subatacuri de glaucom închis" admite că ar fi putut fi indus în eroare de către deţinut.

24 afișări
Imaginea articolului Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov admite că ar fi putut fi indus în eroare

Serghei Gorbunov

Medicul oftalmolog Carmen Marin, cea care a făcut parte din comisia de expertizare a lui serghei Gorbunov şi care l-a diagnosticat cu "subatacuri de glaucom unghi închis" a declarat, luni, că deţinutul i-a spus, în momentul consultului, că are "înceţoşări pasagere ale vederii".

"L-am consultat în decembrie 2007 pe pacient care spunea că, mai ales noaptea, prezenta dureri oculare cu discrete înceţoşări pasagere ale vederii, fără să aibă o ritmicitate", a declarat medicul Carmen Marin.

Ea spune că la pacienţii care suferă de subatacuri de glaucom atunci când nu au dureri "ochiul este perfect normal", neavând probleme cu vederea.

"În aceste cazuri de subatacuri de glaucom, când nu-l doare, ochiul este perfect normal. Când l-am consultat eu, ochiul era perfect normal, pacientul mi-a spus că are aceste lucruri care ne-au dus cu gândul la aceste subatacauri de glaucom cu unghi închis. L-am consultat, vederea era foarte bună. Această afecţiune nu poate fi tratată medical", a declarat Carmen Marin

Medicul oftalmolog a mai spus că asemenea afecţiuni se pot trata prin laser, intervenţia durând câteva minute, fără a necesita spitalizarea.

Ea admite că "este posibil" ca deţinutul Serghei Gorbunov să o fi indus în eroare în momentul consultului.

"Este posibil să mă fi indus în eroare. În momentul în care ne-a spus că vrea să se consulte noi am crezut că are ceva. Aceste subatacuri de glaucom apar ocazional, şi nu sunt tot timpul", a explicat medicul specialist.

Citeşte şi:

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici