Oligarhii ruşi au făcut apel împotriva sancţiunilor UE. Răspunsul dat de Curte le prelungeşte chinul

Curtea UE respinge recursurile lui Dmitri Alexandrovich Pumpianski şi soţiei sale, Galina Evgenyevna Pumpianskaia, împotriva măsurilor restrictive adoptate de Consiliul UE.

514 afișări
Imaginea articolului Oligarhii ruşi au făcut apel împotriva sancţiunilor UE. Răspunsul dat de Curte le prelungeşte chinul

Oligarhii ruşi au făcut apel împotriva sancţiunilor UE. Răspunsul dat de Curte i-a potolit

Pumpianski, deşi nu a jucat un rol direct în ofensivele militare desfăşurate în Ucraina, activează în sectoare economice care reprezintă o sursă semnificativă de venit pentru guvernul Federaţiei Ruse.

De la începutul războiului condus de Rusia împotriva Ucrainei, în februarie 2022, Consiliul a trecut pe lista măsurilor restrictive membri ai guvernului, bănci şi oameni de afaceri importanţi care sprijină sau de care beneficiază de Guvernul Federaţiei Ruse sau sunt o sursă semnificativă de venit pentru acesta, scrie Curtea.

Dmitri Pumpianski, preşedintele Consiliului de administraţie al PJSC Pipe Metallurgic Company (TMK) şi al Consiliului de administraţie al Grupului Sinara, a fost adăugat pe listă pe motiv că, pe de o parte, a susţinut autorităţile Federaţiei şi anumite întreprinderi deţinute de stat şi, pe de altă parte, este un antreprenor de frunte care operează în sectoare economice care reprezintă o sursă semnificativă de venit pentru Guvernul Federaţiei Ruse.

Galina Evgenievna Pumpianskaia apare şi pe lista măsurilor restrictive ca soţie a lui Pumpianski şi ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al fundaţiei BF Sinara.

Prin hotărârile pronunţate astăzi, Curtea confirmă deciziile luate împotriva celor doi, precum şi păstrarea numelor lor pe lista cu măsuri restrictive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici