Olimpicii internaţionali ar putea fi recompensaţi cu până la un salariu minim, timp de 12 luni

Senatorii au adoptat luni cu majoritate de voturi un proiect de lege care obligă Ministerul Educaţiei să recompenseze elevii care se clasează pe primele trei locuri la olimpiadele şcolare internaţionale cu sume de până la echivalentul unui salariu minim garantat.

27 afișări
Imaginea articolului Olimpicii internaţionali ar putea fi recompensaţi cu până la un salariu minim, timp de 12 luni

Olimpicii internaţionali ar putea fi recompensaţi cu până la un salariu minim, timp de 12 luni (Imagine: Mediafax Foto)

Elevii care se situează pe unul dintre primele trei locuri la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplină, vor fi recompensaţi, timp de 12 luni, începând cu luna imediat următoare realizării performanţei, cu sume de până la echivalentul unui salariu minim pe economie.

Cuantumul recompensei lunare pentru olimpicii internaţionali care obţin locul I va reprezenta echivalentul salariului minim garantat pe economie, la data acordării. Cei care obţin locul al II-lea vor fi recompensaţi, lunar, cu echivalentul a 75% din salariul minim garantat, în timp ce pentru locul al III-lea recompensa lunară va fi echivalentul a jumătate din salariul minim garantat.

Sumele vor fi acordate de Ministerul Educaţiei şi vor asigurate din bugetul de stat.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentari reprezentând toate grupurile şi partidele, întrunind 69 de voturi favorabile, unul "împotrivă" şi o abţinere.

Senatul este primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici