Olt: Descinderi ale poliţiştilor la locuinţele lui Bercea Mondial şi ale rudelor sale

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Olt au descins, joi dimineaţă, în mai multe locuinţe aparţinând lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fraţilor săi, cercetările făcându-se pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

51 afișări
Imaginea articolului Olt: Descinderi ale poliţiştilor la locuinţele lui Bercea Mondial şi ale rudelor sale

Olt: Descinderi ale poliţiştilor la locuinţele lui Bercea Mondial şi ale rudelor sale (Imagine: Liviu Maftei.Mediafax Foto)

Potrivit proucorului Eugen Iacobescu de la Parchetul Tribunalului Olt, peste 200 de poliţişti şi jandarmi au descins în peste 13 locaţii din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, care aparţin lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fraţilor săi, precum şi unor interpuşi ai lui Anghel pe numele cărora sunt trecute mai multe imobile.

"Sunt cercetaţi şi fraţii lui Sandu Anghel pentru evaziune de 15 miliarde de lei vechi. Se caută arme, documente fictive şi bani. Cercetările se fac pentru evaziune fiscală, spălare de bani", a declarat procurorul Eugen Iacobescu.

Sandu Anghel a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Bercea Mondial a cerut să fie eliberat sub control judiciar, însă solicitarea i-a fost respinsă, în 3 martie, de Tribunalul Olt, iar decizia a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Bercea Mondial le-a solicitat magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova să îl cerceteze în libertate întrucât are un copil bolnav de SIDA şi alţi nouă minori pe care îi are în îngrijire.

"Vă rog frumos să-mi admiteţi recursul pentru că am un copil bolnav de SIDA şi am încă nouă copii minori acasă care mă aşteaptă să am grijă de ei. Semnez şi de trei ori pe zi la Poliţie dacă e nevoie. Nu am avut niciun dosar penal până acum şi dacă e nevoie vin la Poliţie ori de câte ori este nevoie", le-a spus Bercea Mondial magistraţilor de la Curtea de Apel.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, pe 14 martie, prelungirea până în 16 aprilie a mandatului de arestare pe numele lui Sandu Anghel, iar acesta a formulat recurs, judecătorii Curţii de Apel Craiova respingând însă cererea formulată de Bercea Mondial.

El este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici