Olt: Incendiu la locomotiva unui tren care transporta motorină

Locomotiva unei garnituri formate din 27 de vagoane încărcate cu motorină a luat foc, joi, în apropierea staţiei CFR Potcoava, între gările Sineşti şi Potcoava din judeţul Olt, fără ca vreo persoană să fie rănită sau traficul feroviar să fie afectat.

26 afișări
Imaginea articolului Olt: Incendiu la locomotiva unui tren care transporta motorină

Olt: Incendiu la locomotiva unui tren care transporta motorină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, maior Cristian Croitoru, trenul se deplasa de la Piteşti spre Piatra Olt, iar după izbucnirea flăcărilor la faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detaşamentul Scorniceşti al ISU Olt, care a stins incendiul din sala motoarelor a locomotivei.

"Pompierii militari au găsit locomotiva desprinsă de restul garniturii de vagoane, operaţiune efectuată în mod profesionist de către mecanicul locomotivei, în primele minute de la izbucnirea focului, la o distanţă care a permis ca incendiul să nu se extindă la vagoanele cu motorină, caz în care exista un pericol foarte mare. Focul a fost stins imediat şi nu au existat probleme de perturbare a traficului feroviar în zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma incendiului locomotiva a fost distrusă într-o proporţie mare, astfel că trenul şi-a reluat traseul cu o altă locomotivă.

Din primele cercetări ale pompierilor militari de la ISU Olt reiese că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică din sala motoarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici