Olt: Sute de hectare de păşune, inundate de apele Dunării

Peste 300 de hectare de păşune, două podeţe, un pod, o fabrică de cherestea şi faleza din Portul Corabia, judeţul Olt, au fost inundate, luni dimineaţă, de apele revărsate ale Dunării, fluviul depăşind cota de inundaţie cu 20 de centimetri la staţia hidrometrică de la Corabia.

321 afișări
Imaginea articolului Olt: Sute de hectare de păşune, inundate de apele Dunării

Olt: Sute de hectare de păşune, inundate de apele Dunării (Imagine:Oana Slemco/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, luni dimineaţă, la ora 9.00, la staţia mira de la Corabia, Dunărea înregistra un debit de 11.200 de metri cubi pe secundă, depăşind cota de inundaţii cu 20 de centimetri.

Din cauza revărsării Dunării, la Corabia sunt inundate 60 de hectare de păşune, care aparţin primăriei, faleza portului, dar şi o fabrică de cherestea.
De asemenea, în comuna Gârcov au fost inundate 250 de hectare de păşune, două podeţe şi un pod.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, o echipă a inspectoratului va ajunge, luni, în comuna Gârcov, în funcţie de evoluţia situaţiei putându-se lua măsura evacuării persoanelor ale căror gospodării vor fi inundate.

"Am înţeles că apa a ajuns şi la gospodării. O echipă a ISU a plect la Gârcov pentru a vedea la faţa locului ce se întâmplă. Dacă situaţia o cere, se va întruni comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi se poate lua chiar măsura evacuării. Dar în acest moment nu cred că se pune problema", a declarat Alin Băsăşteanu.

Primarul localităţii Gârcov, Adrian Cranta, a declarat că patru gospodării, între care doar două sunt locuite, sunt în pericol de a fi inundate, iar Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a informat populaţia din zona inundabilă să-şi evacueze bunurile. Totodată, s-a decis ca digul de apărare să fie întărit.

Hidrologii au instituit avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul Gruia-Zimnicea, începând de duminică de la ora 6.00 şi până în 6 martie, la ora 6.00, fiind vizate judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici