ONG-ul rusesc Golos: cele mai fraudate alegeri din istoria noastră

Grupul independent de monitorizare rus Golos a declarat că alegerile prezidenţiale câştigate de Putin cu aproape 90% din voturi au fost „cele mai fraudate şi corupte” din istoria ţării.

364 afișări

Potrivit Golos, alegerile care s-au încheiat ieri nu pot fi considerate autentice, deoarece „campania s-a desfăşurat într-o situaţie în care articolele fundamentale ale Constituţiei ruse, care garantează drepturile şi libertăţile politice, nu erau în esenţă în vigoare”.

„Niciodată nu am mai văzut o campanie prezidenţială atât de departe de standardele constituţionale”, a transmis grupul într-un comunicat.

Kremlin: acuzaţiile sunt absurde

Kremlinul consideră „absurde” concluziile ţărilor occidentale, care au definit alegerile prezidenţiale din Rusia drept „ilegitime”.

„Cei care vorbesc despre ilegitimitate vorbesc despre ilegitimitatea acelui 87% din voturi dat de populaţie preşedintelui Putin, iar acest lucru este absurd”, a spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, citat de Tass.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici