ONU estimează că 1,8 milioane de persoane vor pleca din Sudan până la sfârşitul anului

Agenţia ONU pentru refugiaţi a anunţat luni că se aşteaptă ca peste 1,8 milioane de persoane din Sudan să ajungă în cinci ţări vecine până la sfârşitul anului. Agenţia estimează că este nevoie de un miliard de dolari pentru a ameliora efectele acestei crize de proporţii.

233 afișări
Imaginea articolului ONU estimează că 1,8 milioane de persoane vor pleca din Sudan până la sfârşitul anului

ONU estimează că 1,8 milioane de persoane vor pleca din Sudan până la sfârşitul anului

Estimarea privind numărul de refugiaţi este mult mai mare decât cea iniţială, făcută după începere conflictului din ţara africană.

Numărul este aproape dublă faţă de ceea ce UNHCR preconiza în luna mai, potrivit Reuters.

Până în prezent, peste un milion de persoane au părăsit Sudanul mergând în statele vecine Ciad, Egipt, Etiopia, Sudanul de Sud şi Republica Centrafricană, din cauza luptelor dintre armata sudaneză şi forţele paramilitare Rapid Support Forces (RSF).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
sudan,
refugiaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici