ONU: Planeta nu trebuie să gestioneze schimbările climatice precum a făcut cu coronavirusul

  • „Dacă planeta va aborda schimbările climatice cu aceeaşi dezbinare şi dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aştept la tot ce este mai rău”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), potrivit CNBC.
  • Oficialul a blamat „lipsa de pregătire, cooperare, unitate şi solidaritate” de care au dat dovadă ţările în ultima perioadă.
541 afișări
Imaginea articolului ONU: Planeta nu trebuie să gestioneze schimbările climatice precum a făcut cu coronavirusul

ONU: Planeta nu trebuie să gestioneze schimbările climatice precum a făcut cu coronavirusul

Oficialul a blamat „lipsa de pregătire, cooperare, unitate şi solidaritate” de care au dat dovadă ţările în ultima perioadă. „Pandemia reprezintă un test pentru cooperarea la nivel internaţional – un test pe care l-am picat în mod categoric.”

Săptămâna trecută, David Beasley – directorul executiv al Programului Alimentar din cadrul ONU, a declarat că organizaţia are nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a-i susţine pe cei afectaţi de foamete.

„Există la nivel mondial 2.000 de miliardari cu o avere netă de 8 trilioane de dolari (...) Nu mă opun oamenilor care vor să facă bani, însă umanitatea se confruntă cu cea mai mare criză pe care am văzut-o vreodată. Există 270 de milioane de oameni care se îndreaptă către pragul înfometării şi au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, spune Beasley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici