Operaţiile complicate, amânate la Spitalul „Marius Nasta” din cauza dezinfectanţilor

Operaţiile mai complicate programate zilele acestea la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fost amânate în urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma, a declarat pentru MEDIAFAX medicul pneumolog Irina Strâmbu.

395 afișări
Imaginea articolului Operaţiile complicate, amânate la Spitalul „Marius Nasta” din cauza dezinfectanţilor

Operaţiile complicate, amânate la Spitalul „Marius Nasta” din cauza dezinfectanţilor

Operaţiile mai dificile programate zilele acestea la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fost amânate în urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma, potrivit medicului pneumolog Irina Strâmbu, director de cercetare-dezvoltare al Institutului.

„Am amânat operaţiile mai riscante, am făcut doar operaţii mici. Dezinfecţia se va face cu alte substanţe. Am decis asta după ce Guvernul a comunicat că au fost găsite probleme la un produs de iod, deci nu mai aveam siguranţa că produsul este conform. De altfel, produsele Hexi Pharma pe care le avem vor fi înlocuite, vom face noi achiziţii. Hexi Pharma nu sunt singurele produse pe care le avem, mai avem şi de la alţi producători”, a declarat medicul pentru MEDIAFAX.

Institutul „Marius Nasta” se află pe lista celor 50 de spitale unde probele analizate de pe suprafeţe au avut probleme, în urma analizelor făcute din ordinul Ministerului Sănătăţii.

Rezultatele anunţate miercuri, de Guvern, arată că toate probele de produse Hexi Pharma analizate până acum la laboratorul ICECHIM au avut probleme în ceea ce priveşte concentraţia de substanţe dezinfectante din soluţie faţă de ceea ce scrie pe etichetă. De altfel, Guvernul a recomandat retragerea de pe piaţă şi din spitale a produselor Hexi Pharma şi a anunţat că va verifica şi biocidele celorlalţi producători care se găsesc pe piaţa din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici