Video Operaţiune a poliţiştilor de frontieră români în Marea Egee: 60 de persoane au fost salvate | VIDEO

Poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune în cadrul operaţiunii "Poseidon 2017", au salvat 60 de cetăţeni din Sudan, Siria, Somalia şi Irak, dintre care 19 copii şi 14 femei, care se aflau pe o ambarcaţiune gonflabilă ce risca să se scufunde, transmite Poliţia de Frontieră.

383 afișări

"După evaluarea situaţiei şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunea de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 60 de persoane, 19 copii, 14 femei şi 27 bărbaţi, care au declarat ca provin din Sudan, Siria, Somalia şi Irak. Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.)", potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Operaţiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici