Operaţiunea "iPhone 7 de stat". Instituţiile care şi-au comandat cel mai scump smartphone: "Eu sunt cu cugetul împăcat. În secunda când s-a scris de mine, alţii au furat sute de milioane de euro"

Dezbaterea dacă iPhone este cel mai bun telefon de pe piaţă sau dacă e doar o fiţă pentru cei cu bani mulţi provoacă dispute aprinse de ani de zile şi nu dă semne să se stingă. Un lucru este însă cert: iPhone 7, cu versiunea Plus, este cel mai scump smartphone, cel puţin până la lansarea concurentului Samsung Galaxy S8.

983 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea "iPhone 7 de stat". Instituţiile care şi-au comandat cel mai scump smartphone: "Eu sunt cu cugetul împăcat. În secunda când s-a scris de mine, alţii au furat sute de milioane de euro"

Operaţiunea "iPhone 7 de stat". "Confirmaţi dacă este negru mat… Nu vrem lucios!" Instituţiile care şi-au luat cel mai scump smartphone

35 de instituţii de stat din România, de la primăria gorjeană Peştişani sau cele din Copşa Mică şi Caracal, până la Serviciul Judeţean de Pază Olt, SRI, Guvern, Curtea Constituţională sau Statul Major General al Armatei, au decis însă că iPhone 7 este cea mai bună achiziţie pentru ele şi au investit banii măcar într-unul sau în unele cazuri, în 11 bucăţi precum Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, după cum arată anunţurile de achiziţie consultate de Gândul.

BNR-ul lui Mugur Isărescu şi-a luat timid doar două, iar Monetăria Statului nici nu s-a uitat la el, optând pentru 13 bucăţi din modelul anterior.

Ironia face ca prima instituţie din România care şi-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justeţea şi legalitatea achiziţiilor tuturor instituţiilor de stat din ţară. A prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata.

Serviciul Judeţean de Pază Olt a fost cât se poate de clar în anunţul de achiziţie pentru cele două iPhone 7 pe care şi le-a luat acum două zile: „Vă rugăm să confirmaţi dacă este negru mat… nu vrem lucios”. Acum, directorul proaspăt întors de la propria nuntă, şi-a scos la careu subordonaţii, care dau din colţ în colţ: „Acum ştiţi cum e, se pasează, că am făcut o simulare, şefu’ am intrat, doar ne-am uitat. Nu le-am luat, nu avem niciun leuţ pentru aşa ceva!”. „Eu nu mă pricep, dar probabil că, dacă e cel mai scump, e cel mai avansat”, e de părere şi Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică de la Măgurele, unde au fost luate 5 bucăţi pentru cei din echipa „laserului”.

Cele mai scump iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale din Măgurele şi a primarului din comuna Peştişani, judeţul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei.

„Eu sunt cu cugetul împăcat. În secunda în care s-a scris de mine, alţii au furat sute de milioane de euro”, spune primarul din Peştişani.

Premiul pentru cea mai bună afacere trebuie să meargă însă la Serviciul Public Local de Termoficare Braşov, care şi-a scos un iPhone 7 Plus la doar 979 lei de la Orange, în timp ce premiul pentru cel mai scump accesoriu merge la procurorii DNA, care au plătit 360 de lei pe o husă de piele pentru iPhone 7.

Citiţi tot articolul pe www.gandul.info

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici